Фотоволтаични системи

Фотоволтаичните (PV) системи са иновативни и устойчиви решения за производство на електроенергия, които използват слънчева светлина за генериране на електричество. Тези системи се състоят от слънчеви панели, които съдържат множество соларни клетки, всяка от които е проектирана да преобразува слънчевата светлина в използваема енергия. Когато светлината удари повърхността на слънчевия панел, тя стимулира електроните в клетката да се движат, създавайки поток от електрически ток. Този ток може след това да бъде насочен към батерия или директно към електрическата мрежа за използване.
Едно от основните предимства на фотоволтаичните системи е тяхната екологична природа. Те не произвеждат вредни емисии по време на работа и изискват минимална поддръжка, което ги прави отличен избор за тези, които искат да намалят своя въглероден отпечатък. Освен това PV системите могат да бъдат инсталирани почти навсякъде, където има слънчева светлина, което ги прави идеални за отдалечени райони или региони с ограничен достъп до традиционни енергийни източници.

Изработка и монтаж на соларни системи. Принцип на работа на соларни системи.
Изработка и монтаж на соларни системи. Принцип на работа на соларни системи.

Има няколко вида фотоволтаични системи, включително самостоятелни системи, мрежови свързани системи и хибридни системи. Самостоятелните системи съхраняват генерираната енергия в батерии за използване по-късно, когато слънцето не грее. Мрежово свързаните системи, от друга страна, изпращат излишната енергия обратно в електрическата мрежа, като често позволяват на собствениците да печелят пари чрез програми за нетна измерване. Хибридните системи комбинират както слънчеви панели, така и други възобновяеми енергийни източници, като вятърна или водна енергия, за да осигурят стабилно и надеждно снабдяване с електроенергия.
Инсталирането на фотоволтаична система изисква внимателно планиране и проучване, тъй като фактори като местоположение, размер и тип система ще играят важна роля при определяне на нейната ефективност. Като цяло обаче инвестицията във фотоволтаична система може да доведе до значителни спестявания на разходи за енергия в дългосрочен план, както и до намаляване на зависимостта от изкопаеми горива. С напредъка в технологиите и намаляващите разходи за инсталиране фотоволтаичните системи стават все по-достъпни и жизнеспособни опции за домакинствата, предприятията и общностите, търсещи устойчиви решения за своите енергийни нужди.

УСЛУГИ

 • Проектиране

  Ние от Интеграл-2014 идваме до вашето място и заснемаме с дрон, взимаме размери и уточняваме вашите желания. След което правим проект по вашите изисквания и изискванията за безопасност. Ние сме сертифицирани и работим както с Евро проекти, така и без.

 • Доставка

  Занимаваме се с това да намерим най-изгодните цени и оферти за вашият проект и да ги доставим на място. Всичко това е включено в крайната цена на офертата.

 • Монтаж

  С нашите изкусни монтажници ще бъдем сигурни, че всичко е монтирано където и както трябва за най-ефективен добив на слънчева енергия. Както фотоволтаичните панели така и електрическите табла, инвертори и батерии. Винаги слагаме допълнителни защитни системи против токови удари, мълнии и нарушение в кабелната мрежа.

 • Обучение

  На всеки един клиент предлагаме обучение да разбере как работи фотоволтаичната система, за да може да е наясно какво се случва във всеки един момент с нея. В случай на неизправност винаги можете да се свържете с нас и ние ще отреагираме по най-бързият начин.

 • Гаранция

  Всеки един обект направен от нас подлежи на гаранция според спецификациите, които сте избрали. От фотоволтаичните панели, до токовата защита, инвертор, батерии и конструкция.

Нашите проекти